Gl. Landevej´s Emsig født 16/7-91 død 25/3-2007

Gl. Landevej´s Emsig´s og Gl. Landevej´s Etna´s stamtavle

Far: DKBCHG DHBCHD DKJCH HÆGGDALENS KASPER 02029/87

Farfar: SDCH SJDCH CASTRO N 1464/82

INTCHD SCHD NCHD SJCHD DACKE  33888/77

NCH NJCH SJCHD MIRA N 00730/77



Farmor: SJDCH SFJCHD HÆGGDALENS ANJA S 25271/78

SJCHD MARIEBERGS I-SCOTT S 22581/71


HAGUDDENS SITTA  S 06086/76



Mor: GRAVPR AMNERIS FELICIA 1121/84

Morfar: GRAVPR TOBBY VOM SCHWARZEN MOOR 10331/84

NIMROD VON HOHENHEIDE               TSTB 8003963R

BESSI VOM WELMS HOF TSTB 8014567R



Mormor: EVI VOM HERRENTEICH 21103/81

GBSG                                                    GAUNER VOM SCHWARZEN MOOR TSTB 110/79


EIKE VOM WINDMYHLENBERG TSTB 7907606R



                                                                  
Den 25/3 2007 kom den dag vi længe havde frygtet, men som vi også vidste ville komme, vi måtte aflive Emsig 15 år 8 måneder og 9 dage gammel. Da vi stod og sagde farvel til Emsig sagde jeg:"Hvor har han dog været en dejlig hund". Ole svarede: "Ja, jeg husker især den jagt, hvor han på en drevjagt var gået i en kunstgrav, der var gået i stykker, da jeg havde gravet ham ud med skovl, det tog to timer, var det første han gjorde at gå direkte op og tisse på min jakke".
Jeg husker den gang vi apporterede ænder på en isbelagt sø, hvor den medbragte apportør, en ruhåret hønsehund ikke turde gå ud. Eller når vi måtte hente ham på en almindelig jagt for at få de ænder hjem labradoren og FT-spanielen ikke kunne finde.
Når han var med til hundetræning for at opdrage på de unge hanhunde, der ville angribe alt og alle, Emsig kiggede lidt på dem, hvorefter de blev blide som lam uden nogen form for ballade, hans indlevelse med andre hunde var helt unik.
Når han var ude at flyve fra Bornholm til Jylland og fik hilsen med i mikrofonen fra kaptajnen. Jeg kan blive ved med at fortælle. Vi glemmer dig aldrig Emsig, ej heller de oplevelser vi har haft sammen.

Regnbuebroen.
Her på denne vor side af himlen findes et sted kaldet "Regnbuebroen".
Når et dyr, som har stået et af os mennesker særlig nært, dør, rejser det hen til "Regnbuebroen". Der er grønne enge og bakker, så vore særlige dyrevenner kan løbe rundt og lege sammen. Der er masser af mad, vand og solskin, som sørger for at vore venner er glade og har det godt.
Alle dyr, som engang var syge og gamle, får deres styrke tilbage. De, som var skadede eller lemlæstede, bliver gjort hele og stærke igen, præcis sådan som vi husker dem og mindes dem, som de var en gang. Dyrene er glade og tilfredse på nær een enkelt ting, alle som en savner de deres kære, som engang var dem nær og som de måtte lade tilbage.
Sammen løber de og leger, men den dag kommer, da et af dem med et stopper op og se hen mod horisonten. Blikket er klart og opmærksomt, kroppen begynder at skælve. Pludselig begynder dyret at løbe bort fra gruppen, det næsten flyver henover det grønne græs så hurtigt, som dets ben kan bære det.
Det har set dig og når du og  din specielle ven endelig mødes, omfavner I hinanden i et glædeligt gensyn for aldrig nogensinde at skilles. De glade kys nærmest regner ned over dit ansigt, dine hænder kærtegner igen det elskede dyr og du ser endnu en gang ind i disse- dit dyrs trofaste øjne. Alt for længe var det borte fra dit liv, men aldrig et øjeblik fra dit hjerte.
Derpå krydser I regnbuebroen sammen....            

           Resultater mv.

Emsig er øjenlyst 3 gange senest i 2001, hvor han fik diagnosticeret en ikke arvelig cataract.
Emsig har endvidere gennemgået DKK´ s mentalbeskrivelse.

Emsig har 3. pr. på drevprøve og 1. pr. m. CK på udstilling.

Rene låner Emsig til familiedag 2004

Rene låner Emsig til familiedag 2004

Del siden