Lazy på DKK udstiling i Vejen

21-6-2014 Lazy er på udstilling i Vejen. Hun får ex 1 med ck i juniorklassen og bliver BT 2 hun bliver slået i bedste tæve af sin kusine Jomfruhøjs Chillipigen, der bliver udstillingschampion på dagen, en rigtig stor glæde for os og en hyggelig dag sammen med Mette.

Sporprøven i Rold

Bedste hund Ruhår´s Frøken Flicka og næstbedste hund(bedste yngste) Gl. Landevej´s Lazy

Bedste hund Ruhår´s Frøken Flicka og næstbedste hund(bedste yngste) Gl. Landevej´s Lazy

14-6-2014 Jens har Lazy med på sporprøve 3 timer/600mi Rold. Det er Jens´s første gang som hundefører på sporprøve og de sidste ganges træning har mildest talt ikke gået ret godt, da Lazy er begyndt at vise interesse for andet end spor. Jeg sender fuld af bange anelser de to afsted tidligt lørdag morgen. Det var dog helt uberettiget idet de kommer hjem med en 1. pr på 70 points og prøvens næstbedste hund (kun overgået med 1 point af Ruhårs Frøken Flicka) men blev prøvens bedste yngste hund med flot pokal fra Kennel Ved Skovens A´capella. Vi er naturligvis meget glade og stolte af det flotte resultat.

Både Lazy og Jens var meget stolte da de fik overrakt hver en bøgegren af dommer Jens Skovbo og sporlægger Maria Busk.

Kipini rally begyndermester

8-6-2014 Kipini er på Rallyprøve i Rodesian Ridgeback klubben i Hadsten. Hun består med 86 points og bliver hermed Rally begyndermester. Hun er rigtig opmærksom og god til at følge med på dagen, det ligner hende ellers slet ikke.

Trimning af Gl.Landevej´s Latika

Lazy tv og Latika th

Lazy tv og Latika th

5-6-2014 Latika er kommet på besøg til trimning, hun er meget langhåret, men der gemmer sig faktisk en meget pæn hund under al pelsen. Det bliver til en masse tumlen med de to søskende Lazy og Latika.

Hubertus med Susie og Heidi på udstilling

29-5-2014 Susie og Heidi har været så søde at tage huertus med på FDA udstillingen i Stepping. Jeg er desværre selv forhindret i at komme med. Han stiller i veteran klassen og får ex 1 med ck veteranklubcert og bliver 3. bedste han. Han er også i storering, men bliver ikke placeret. Tusind tak tilSusie og Heidi for at tge ham med og til Susie også for at vise ham.

Silkeborgudstillingen

18-5-2014 Traditionen tro deltog vi i Silkeborgudststillingen. Jeg tror det er omkring 2 gange vi har været med. Igen i år var det en dobbeltudstilling. Jeg havde travlt om formiddagen havde jeg Lazy med i hvalpeklassen hvor hun blev bedste hvalp. hermed kvalificerede hun sig til store ring og konkurrencen om at blive dagens bedste hvalp om eftermiddagen fik hun sl 2, men i store ring blev hun udstillings bedste hvalp. I brugshunde klassen for hanner havde jeg Torsholmens Loffe med han fik om formiddagen ex 1 med ck om eftermiddagen fik han VG. Hubertus var med i veteranklassen han fik ex 2 med ck om formiddagen og ex om eftermiddagen. Jeg havde Thys Mille med i åben klasse hun fik ex 2 med ck om formiddagen og ex 2 om eftermiddagen. Jessie var med i brugshunde klassen hun fik  ex 2 ck om formiddagen og ex 4 om eftermiddagen.

Lazy på sporet

27-4-2014 Kl. 5.45 blev Lazy og jeg hentet af Dorit og Jens Skovbo samt Gl. Landevej´s L Uno. Vi skulle på sporprøve i Tolne. Uno var start 4 og Lazy start 6. Uno fik en 2. pr. og Lazy en 3- pr. Lazy gik rigtig fint til afhoppet hvor vi nok manglede 1 ½ m i at nå til der hvor der er blod. Her brugte vi meget lang tid, men endte med at få hjælp, så havde hun brugt meget energi og da vi nåede ud til et meget tørt stykke med meget sol, mistede vi et knæk. Herefter gik det meget fint. Vi bliver vist nødt til at prøve igen.

Rallyprøve i Sabroe med Kipini

26-4-2014 I dag har jeg været på rally prøve med Kipini. Vi startede i begynderklassen. Desværre var det en af de dage hvor det ikke var muligt at skabe kokntakt, så der blev snuset hele banen rundt og linen var stram hele baenen rundt, så det gav et ikke bestået. Ærgerligt når man ved at hun kan lave øvelsene så let som ingenting, hvilket hun også gjorde, men hvad hjælper det når man skal slæbes banen rundt. Vi havde dog en hyggelig formiddag i godt selskab med Mette og ruhåret gravhund Lukas. De klarede det anderledes flot med 95 points ud af 100 stort tillykke.

Prøvedag i Hårup

Lazy har snuden alle andre steder end i sporet

Lazy har snuden alle andre steder end i sporet

19-4-2014 Der er sporprøve og gravprøve i Hårup. jeg har meldt Jessie til gravprøve og Lazy til sporprøve. Jessie gik slet ikke op til ræven. En underlig følelese fordi hun har gået rigtig godt til træning, så lidt skuffet var jeg vel. 

Lazys sporprøve startede med at der røg et stykke råvildt over sporet efter 75 m. Jeg ved ikke om det var årsagen, men det blev til en 3. pr. med hiv og sving. Vi var glade for at få en præmiering, og må prøve igen en anden gang.

Vi vil ønske vores konkurrenter tillykke med deres resultater.

Gravhunde træning i Hårup

Hubertus stemningsbillede fra en dejlig forårsdag i Hårup

Hubertus stemningsbillede fra en dejlig forårsdag i Hårup

30-3-2014 Vi har været til gravhundetræing i Hårup. Lazy har gået et lille spor som Ajs har lagt og Jessie har været i grav. Det er spændende om vi når at få dem klar til prøverne i Hårup i påsken. Hubertus var med til ringtræning

DGK udstilling i Stouby

15-3-2014 For os var det årets første hundeudstilling og også første udstilling i mere end et halvt år. Jeg kunne mærke at jeg havde savnet at være afsted. Vi havde Lazy med på sin første udstilling i hvalpeklassen. Jessie var med i brugsklasse og Hubertus med i veteranklasse. Lazy syntes det var lidt overvældende i starten, men da hun lige havde fået set det an gik det rigtig godt og hun opførte sig pænt i ringen og gik og stod som om hun aldrig havde prøvet noget andet. Hun fik SL og blev 2. vinder i sin klasse. Jessie fik exellent og blev 3. vinder. Hubertus fik exellent med ck og blev 3 vinder. Den gamle hund synes stadigvæk det er sjovt at være på udstilling vi havde en dejlig dag og hyggede med Mette, Trine, Susie og Helen.

Rallytræning

26-2-2014 Vi er endelig klar til at begynde igen med rallytræningen hos Bente og Nina på Ulvedalens hundeskole i Demstrup. Kipini er helt vildt glad for at starte igen. Gambrinus er også med, men jeg må nok sande at han er ved at være for gammel til at deltage. Hørelsen er ikke god og han synes det er mest spændende hvis han kan finde en tabt godbid, så jeg tror han skal have lov til at komme på pension. Til gengæld har jeg nu Jessie med hun synes det er sjovt og er også rimeligt god til det.

Drevtræning Himmelbjerget

23-2-2014 Vestjyllandsudvalget og i særdeleshed Egon og Tove Rasmussen har igen inviteret til drevtræning ved himmelbjerget. Vi er heldige at kunne komme med fordi træningen er flyttet. Det bliver som sædvanligt en dejlig dag. Jeg har Jessie med. Hun driver med råvildt og vi fanger hende først efter 2 timer. Tak til Kaj for hjælpen med at fange hende og til Peter Dahl som var stifinder, selvfølgelig også til Vestjyllandsudvalget, Egon og Tove for en dejlig dag.

Hvalpe hos Tommy og Alice

Velkommen til verden

Velkommen til verden

19-02-2014 Da jeg var færdig med arbejdet havde Alice sendt en sms om at Gl. Landevej´s Killa havde fået 3 hvalpe 1 død og 2 levende men at der ikke rigtig skete noget. Jeg kørte op til dem for at kigge og der var kommet 2 fine hanhvalpe, men der skete ikke mere, der var tydeligt flere hvalpe i hende, så vi kørte til Skægkær Dyreklinik og tog nogle røntgen billeder for at se hvordan det så ud, der var 4 hvlape tilbage i hende og den der var tættest på fødsel lå med bukket hoved og kunne ikke komme til fødsel. Vi besluttede at lave kejsersnit, så vi ringede til min kollega Lars Schytz, der lavede kejsersnittet mens vi andre tog imod hvalpene, der var nok at se til og heldigvis havde Lars taget sin datter Astrid med, for vi havde rigeligt at gøre med at tørre og massere hvalpene. Det endte med ialt 6 levende hvalpe. Læs mere på hvalpenes side og i hvalpe galleriet.

Træning med Lazy

Lazy efter veludført sporarbejde

Lazy efter veludført sporarbejde

17-02-2014 Jeg har lagt et lille spor til Lazy. Det begynder at gå meget godt med hende på spor. Om aftenen er vi til unghundetræning med Lazy.

Drevprøve i Bunken

15-02-2014 Jeg tog på drevprøve i Bunken med Jessie, der var højløbsk, så vi havde automatisk den sidste start. Jeg havde lovet at gå med Thy´s Mille, som jeg tidligere har trænet med. Mille havde start 2, hun søgte ikke så stort, men fik alligevel rejst vildt, desværre blev vildtet stødt, så hun havde ikke drevtid til præmiering.

Jessie startede med at drive med en ræv i ca. 10 min. derefter igen drev sidst så vi hende med råvildt, som hun desværre ikke drev længe nok til en præmiering. Efter 5 1. pr i træk er det lidt træls med 2 x 0. jeg ved ikke rigtig om vi vil melde til flere drevprøver i år, det vil tiden vise, lige nu er skuffelsen stor. Vi havde ellers en dejlig tur i skoven og kan gratulere Rune fra Norge med sine to flotte 1. præmier og prøvens bedste hund. Der var ialt 5x0 og en 3. pr.

Sjællandstur

05-02-2014 Vi holder nogle dages ferie og tager på familie besøg på Sjælland. Niels Jørgen og Alice fra Grøn Fritid i Silkeborg er så søde at passe Kipini. Arvid passer Gambrinus og Hekla bliver passet hos Icaros, Susanne og Christian i Albertslund. Vi har nogle gode dage på øen, Jessie, Hubertus og Lazy er med os. Lazy tager de fremmede omgivelser i stiv arm. Vi bliver ovre til mandag og når lige hjem til unghundetræning med Lazy. Som sædvanligt er vi meget taknemmelige for at der er nogen, der gider passe hund for os.

Unghundetræning i Ulvedalens hundeskole

03-2-2014 I dag starter Lazy og jeg med Unghundetræning hos Bente i Ulvedalens hundeskole. Det er dejligt at komme i gang med træning igen. Det går meget godt i starten, men dt kniber lidt med koncentrationen i de sidste ti minutter.

Drevprøve Harreskoven

01-02-2014 Årets første drevprøve i Harreskoven havde vi store forventninger til. Jessie havde været godt i gear på sidste halvdel af sæsonens jagter, især efter at der var blevet skudt for hende, kondien var også ved at være god. Harreskovens dejlige terræn kender vi jo så godt efter de mange dejlige jagter, vi har haft der. Dagen oprendt med frost fra morgenen, derefter sne, slud, regn og tøvejr, vi havde 3. start. Jessie startede med at drive med råvildt, som vi kunne se på spor i sneen. Hun tabte dog ret hurtigt for at starte drev igen. Det gik langt ud vi så ikke hvad hun drev med, men observatører så råvildt og hund flere gange. Vi havde dog ikke kontakt med drevet og da vi nåede op til hende, havde hun sluppet. I sneen kunne man se spor af råvildt og hund, men det blev desværre ikke til en præmiering, da vi ikke vidste, hvor længe hun havde drevet. Det var lidt ærgeligt. Trods alt en dejlig dag i skoven der også bragte mange gode minder frem fra de mange dejlige jagt dage, vi har tilbragt der.

Jagt i Husby klitplantage

25-1-2014 Vi er har endnu en gang været heldige at blive inviteret på jagt i Husby klitplantage af Alex Nygård. Først på dagen slipper jeg Jessie der går ikke længe inden der er drev med råvildt. Det går langt omkring og den forkerte vej i forhold til skytterne. Jeg ender med at måtte hente hende midt imellem nogle afvandingskanaler. Det er tæt ved at koste en våd sok, da vandet når godt op til gummistøvlekanten.

Om eftermiddagen slipper jeg Hubertus og Kipini. Det er noget megt bakket terræn og masser af vand da vi er ved at være færdige og skal tilbage til bilerne er det rigtig svært at finde en vej at passere, da der er meget vand over det hele. Vi må en stor omvej ud og det ender med at der er en større eftersøgning i gang efter os. Det har været blæsende hele dagen og egnetlig også koldt. Sneen har været hård ved poterne på hundene, især Jessie og Kipini er hårdt medtaget.

Om aftenen er vi på besøg hos Jørgen og Susanne, der har Gl. Landevej´s Jasper. De har besøg af Eddie Moljord fra Norge. Eddie, der ejer Öllmans Hoodman, Lazys far ville gerne se Lazy. Vi havde en rigtig hyggelig aften og kunne konstatere at Råtassens L Isa snart skulle have hvalpe, så det bliver spændende.

Jagt i Gammel Rye

18-1-2014 Traditionen tro er vi en tur på jagt i GammelRye. Jeg har Kipini, Hekla og Gambrinus med. De starter ret hurtigt drev, men Gambrinus driver ikke så længe. Hekla kører rundt et godt stykke tid og på såt kort og pjel kan jeg se at hun kører rundt ved skytterne. Værre er det at Gambrinus kommer langt væk, går på større og større veje, så nu er jeg vist nødt til at prøve at finde ham. Jeg bliver ringet op af en sød familie, der har samlet ham op, så glad og meget taknemmelig er jeg da de kører mig i møde med ham. Han kommer i kassen i bilen og der er vist ikke så meget tvivl om at det er hans sidste jagt. Han gjorde noget af det samme i Husby for en måned siden. Der er vist alderen og den manglende hørelse, der begynder at give problemer, men at blive pensioneret når man er blevet 14 år er vel heller ikke en skam.

Der ender med at blive skudt et stykke råvildt. Hekla drev med to dyr, der blev set masser af gange af skytterne med aldrig blev skudt og Gambrinus drev et lam ud til en skytte der ikke nåede at skyde til det.

Vi sluttede en meget våd dag med en fantastisk middag.

Jagt i Sandfeldt

11-1-2014 Jeg er på jagt i Sandfeldt med Jessie og Hubertus. Om formiddagen slipper jeg Jessie oh skræk og rædsel pluselig slet ingen kontakt på pejlet en melding, jeg aldrig har fået før. Jeg tænker at nu er pejlet nok gået i stykker. Endelig kommer der på radioen en melding om at en hund nok er gået i grav. Det giver mening. Til frokost viser det sig at Jessie har været ind og ud af en grav mange gange og at det faktisk er en mårhund hun har gået med. Det har vi aldrig prøvet før. Nu tror jeg nok, der er basis for at prøve oplæringsgraven her til foråret.

Om eftermiddagen slipper jeg Hubertus, han starter hurtigt drev og kører meget rundt det samme sted. Det viser sig at der er masser af kronvildt i såten og der bliver også skudt en hjort. 

Jagt i Ørre plantage

4-1-2014 Claus, der har Gl. Landevej´s Lolly har inviteret os på jagt i Ørre plantage. Jeg starter med at slippe Jessie og Hubertus. Hurtigt driver Jessie langt udenfor plantagen flere km og kommer også udenfor gps rækkevidden. Hubertus driver inde i såten. Jeg synes Jessie er så langt væk at jeg ikke kan lade hende komme tilbage, kan se at hun allerede har været over flere veje. Jeg forsøger at fange Hubetus og sætte ham i bilen, det lykkes med noget besvær. Imidlertid er Jessie kommet indenfor pejlevidde. Hun ender med at blive koblet at Ian. Vi slipper igen og nu er det hele lidt mere fredeligt.

Efter frokost slipper jeg Hekla. Hun starter med at drive med et hvin og der går ikke længe inden hun også er langt ude af skoven. da der bliver blæst af og det er ved at blive mørkt beslutter jeg at køre efter hende. Vi kan se at hun nu bliver på det samme sted. Da vi når ind og holde ved en mark springer der 5 stk dåvildt. Hekla sidder ikke langt derfra ved en dyb grøft hun ikke kan komme over, så jeg må over på den anden side og hente hende. Dagen slutter med at vi besøger Lolly, hun er blevet en fin lille hund, ja helt lille er hun nu ikke mere.

Nytår

1-1-2014 Vi kom godt ind i det nye år uden bange hunde, heldigvis er der ikke så meget skyderi herude.

Godt nytår ønskes I alle.

Del siden