Sådan startede det hele...

 

Det hele startede med, at Peter Dittmer en gang i 83 skulle  have en afløser for sin gravhundelignede jagthund, som var død nogle år tidligere. Peter og sønnen Ole havde besluttet, at det denne gang skulle være en DKK stambogsført ruhåret gravhund. Familien drog afsted til kennel Amneris.
Den nye ruhårede gravhund skulle bo sammen med den ruhårede hønsehund Zita. Det blev hønsehunden og gravhunden, der i fællesskab valgte hinanden. Den ruhårede gravhundetæve Amneris Felicia løb direkte hen til Zita, så hende skulle det være.
Amneris Felicia viste sig at være en fortrinlig jagthund, der har sat mangen en ræv af grav, desuden skulle det vise sig at hun eksteriørmæssigt også kunne måle sig med de bedste, så kom ikke her og sig at ruhårede hønsehunde ikke har forstand på ruhårede gravhunde.
Selvfølgelig skulle hun have et kuld hvalpe. Derfor ansøgte Erna og Peter Dittmer i 1986 om Kennelnavnet Gl. Landevejs, de boede nemlig på Gl. Landevej i Videbæk. Det blev til 6 kuld hvalpe for Erna og Peter på denne adresse.

I 1999 overdrog Erna og Peter Dittmer deres kennelnavn til sønnen Ole Dittmer og Majbritt Hansen.

I 2009 skildtes Oles og Majbritts veje. Det er nu Majbritt, der sammen med Jens fører kennelen videre på 7. generation efter Amneris Felicia. Kennelnavnet er det samme, adressen er Ungstrupvej 9, 8620 Kjellerup.

Hvalpetræf 2004

Hvalpetræf 2004

Del siden