I Kennel Gl. Landevej´s er der pt. 3 ruhårede standard gravhunde og to personer. Da hundene selvfølgelig er de vigtigste i kennelen, har de fået hver deres side.

De tobenede er Majbritt og Jens Østen. 

Majbritt er årgang 64 født og opvokset på Nørrebro i København, smådyrsdyrlæge på Skægkær Dyreklinik i Skægkær, rådgivende dyrlæge i Agria Vet Guide og bosiddende i Kjellerup, Midtjylland.

Majbritt fik sin første gravhund Gl. Landevej´s Emsig efter endt uddannelse i 1992. Inden da måtte hun nøjes med at låne sin families ruhårede og korthårede gravhunde på ferieturene til Jylland. I gymnasietiden var eftermiddagsjobbet at lufte og passe en langhåret dværg gravhund for en ældre dame.
Hun tog jagttegn i 1996. Det er dog arbejdet med hundene der har den store interesse. 

Det har altid  været Majbritt der udstillede og trimmede hundene og ofte også førte dem på gravprøverne.

Indtil 2009 var det Ole Møller Dittmer der stod for træning af hundene til spor, drev og grav. Ligsom det også var Ole, der var fører af hundene på spor og drevprøverne.

Ole er uddannet gravoplæringsleder hos Harli Juhl og Arvid Bjertrup. I en periode har han sammen med Arvid Bjertrup og Karen Juhl deltaget i oplæring  af hunde på grav i DGK´s Midtjyllands udvalgs regi.
Desuden var Ole sporlægger og terrænleder på DGK´s Midtjyllands udvalgs spor- og drevprøver.
Ole har været medlem af DGKs Drevprøveudvalg og udvalget til tilpasning af klubbens brugsprøve reglement.

Siden 2009 har Majbritt stået for al træning og deltagelse i prøver, udstillinger mv. Majbritt er alene indehaver af kennelmærket og ansvarlig for opdrættet.

Majbritt har været udvalgsmedlem i DGK´s Midtjyllands udvalg i 4 år, Udvalget til vurdering af avlskrav for gravhunde, DGK´s Drevprøveudvalg og sidder nu i DGK´s Kynologiske udvalg og udvalget for lygdighed og mentalbeskrivelse. I 2021 blev hun valgt ind i bestyrelsen for Dansk Gravhundklub.
 
Siden 2013 har Jens Østen hjulpet med på sidelinien. Jens har ikke den store erfaring med gravhundene, men han er glad for dem og de for ham og han er villig til at lære. Jens har trænet Lazy på spor og fik i sommeren 14 1. pr. med hende på tretimers spor med hele 70 points en flot debut. Jens er også den der er rigtig dygtig til at passe hvalpene.
 

Ole, Majbritt, Kipini, Gambrinus og Felicia til store prøvdag på Sjælland med Kipini.

Ole, Majbritt, Kipini, Gambrinus og Felicia til store prøvdag på Sjælland med Kipini.

Del siden