Vi vender snuderne hjem

10/9-2012 Vi vender snuderne hjem igen. Hundene hentes og vi når præcis til den sidste gang gravoplæring med Hubertus i Hårup. Det er godt nok næsten mørkt, men vi har heldigvis lys ved graven. Midtjyllandsudvalget giver kæmpe grillpølser, det er som sædvanligt rigtigt hyggeligt.

Udstilling på Hässleholm i Sverige

8/9-2011 Vi kører på udstilling i Hässleholm i Skåne-Blekinge taxklub. Det er en fin udstilling i nogle dejige omgivelser. Jessie får exellent i jakt klassen, desværre får hun ikke ck. Jeg stiller Hubertus og Jessie i par klasse en uofficiel klasse. Det er meget sjovt at prøve.
Efter udstillingen tager Finn Sørensen og jeg på besøg hos Gitte Sværke. Det er spændende at se hendes hundepension.
Turen går atter til Utterslevgård efter en hyggelig dag i svenske, norske og danske venners lag.

Tur til København

7/9-2012 Jeg pakker bilen og hundene. Kipini bliver afleveret i Bryrup hos familien Baggesen. Hun nyder at ævre der. På den videre vej afleveres Hekla i ALbertslund hos Susanne, Christian og Caro sidst afleveres Felicia og Gambrinus i Carl Nielsens minde hos min Moster. Vi andre kører til Utterslevgård.

Lydighedstræning med Kipini

5/9-2012 Lydighedstræning på Ulvedalens hundeskole med Kipnini.

Rally træning

4/11-2012 Gambrinus, Kipini og Hekla er med til rally træning hos Bente på Ulvedalens hundeskole.

Gravhundetræning i Hårup

3/9-2012 Vi træner i Hårup. Gambrinus er til rally, Jessie er til ringtræning. Gambrinus får lov til at komme i graven også, Hubertus er i grav og til ringtræning. Han har ikke glemt det med graven den gamle Gambrinus.

Bestyrelsesmøde i DGK

1/9-2012 Kynologisk udvalg er inviteret til at deltage i DGK´s bestyrelsesmøde i Vejle for at evaluere de tre rygmøder der har været i gravhundeklubben i forbindelse med evalueringen af rygprogrammet.

Rygmøde i Åbybro

30/8-2012 Jørgen, Gitte og Wisti kommer her for at køre med til Åbybro til gravhundeklubbens sidste rygmøde. Vi får besøg af Wenja Rui og Frøjdis Harding fra norsk gravhundeklub. Mødet i Nordjylland bliver trods alt det mest fredelige, det er som om nordjyderne er lidt bedre til at lytte.

LP 2 træning med Kipini

29/8-2012 Lydighedstræning med Kipini, det er utroligt så svært hun har ved at høre, jeg er ved at mene at gravhundene er mere artige end hende.

Rygmøde i Fredericia

28/8-2012 Vi kører til møde om DGK´s rygprogram i Fredericia. Det bliver endnu en gang et møde med en masse uoverensstemmelser. Mærkeligt hvad folk kan få sig selv til at sige. Svært så lidt gehør der er for rygprogrammet, tænker somme tider på hvad der får folk til at tro at rygprogrammet kun er lavet for at genere dem. Det blvier endnu en gang en sen aften inden vi er hjemme.

Gravhundetræning i Hårup

27/8-2012 Gravuhndetræning i Hårup. Rally medg Gambrinus, ringtræning med Jessie og gravoplæræing med Hubertus.

Rally prøve i Spøttrup

26/8-2012 Gambrinus og jeg skal til rally prøve i Spøttrup. Kipini er med for at hun ikke skal være så længe alene hjemme. Det er en rigtig hyggelig dag idet min gamle studiekammerat og veninde fra Bornholm Annette er til lydighedsprøve med border collie Embla. De blev på dagen elitelydigheds championer, der var rigtig rigtig flot. Et stort tillykke til dem.
Gambrinus og jeg stillede i begynderklassen i rally. Det gik ikke så godt, jeg troede jeg havde mistet en øvelse og dermed var diskvalificerede, det viste sig at jeg havde taget fejl. Vi fik 67 points og var dermed kun tre points fra at bestå. De points kunne vi let have taget, hvis ikke jeg var begyndt at sjuske, så det var en rigtig ærgerlig fører fejl. Det må man lære af, netop at tage en øvelse ad gangen og lave hver eneste øvelse så godt man kan. Vi kommer igen.
Efter prøven går vi en tur i de dejlige omgivelser ved  Spøttrup borg

DKK-national udstilling i Århus

25/8-2012 Jessie er med til DKK national udstilling i Århus. Hun får exellent og bliver nr. 2 i brugsklassen. Det er ikke så sjovt at være der, der er telte overalt og man kan næsten ikke se ringen eller komme i ringen.

LP 2 træning med Kipini

22/8-2012 Helle og Meghan kommer og henter Kipini og jeg så vi kan følges ad til LP 2 træning. Det går ikke ret godt, Kipini er i den grad i snusemood.

Rygmøde i Nordsjælland

21/8-2012 Vi kører til rygmøde i Nordsjælland. Der er mange mennesker, men stor modstand. Fuldstændig manglende forståelse for gravhundeklubbens rygprogram. Tænk at folk holder så lidt af deres hunde, at de ikke kan indse, hvor mange smerter man kan skåne dem for, ved at sænke frekvensen af discus prolaps. Rygprogrammet er et værdifuldt værktøj, der har vist sit værd, en skam at nogle af medlemmerne ikke forstår det.

Gravhundetræning i Hårup

20/8-2012 Gravhundetræning i Hårup. Hubertus er til gravoplæring, Jessie er til ringtræning og Gambrinus er til rally. Jeg har fået trimmet lidt på Hubertus. Det er som altid hyggeligt i Hårup.

Sporprøve i Rold med Hubertus

18/8-2012 Hubertus og jeg kører til sporprøve i Rold. Takket være Dan Vestergaard, var der blevet plads til et ekstra 40 timers spor og vi var heldige at komme med som ekstra hund. Jeg havde bagt kage, idet udvlaget havde sagt, at jeg blev nødt til at gøre noget ekstra i forhold til, at jeg jo havde vundet lodtrækningen og var kommet med på det ekstra spor. Jeg vidste at jeg kom med en hund, der både var velforberedt og også i stand til at løse opgaven. Trods det ved man jo aldrig, hvad der kan ske. Vi trak start 1 med dommer Dan Vestergaard. Vejrforhold mv. var i top, det var sporarbejdet også, bortset fra en smule afledningsfært gik det perfekt fra start til mål på 18 min. Glæden var stor, da jeg ved sporslut fik en stor gren og en lidt mindre gren til Hubertus, som symbol på at vi havde fået 1. pr. og at både hund og fører havde gjort et godt arbejde. Jeg var stolt af min gamle hund, der med denne 1. pr. blev Dansk og Nordisk brugschampion spor. En ekstra gevinst var at han også blev prøvevinder, da de andre 40 timers hunde ikke kom igennem sporet. Kan ikke lade være med at synes at det er en alsidig hund der i foråret fik 1. pr. og blev prøvevinder på drevprøve.

Vi vender snuderne hjemad

14/8-2012 Vi vender snuderne mod Jylland. Starter med at hente Felicia og Gambrinus hos Moster i Karl Nielsens minde. Kan på vejen lige nå at gravtræne Hubertus, det går meget godt. Derefter hentes Hekla hos Susanne og Christian, hun er ikke meget for at komme hjem. Hjemme har Nina afleveret Kipini igen.

Udstilling i Nybro

12/8-2012 Vi kører på udstlling i Nybro. Her mødes vi med Poul og Inger Lise. Jessie får en rigtig fin bedømmelse, men ikke det ønskede ck. Til gengæld får vi en kæmpestor vandre pokal til pæneste hund med 1. pr. på drevprøve. Poul og Inger Lise får det sidste ck på Toftekærets Frauke, der hermed er tæt på både det danske og svenske udstillingschampionat. Vi er på hjemvejen inde at få kaffe for at fejre det. Det er en hyggelig dag. Vi ender på Utterslevgård.

Tur til Sverige

11/8-2012 Vi kører tidligt hjemmefra. Hekla afleveres hos Susanne og Christian. Derefter kører jeg til Gladsaxe for at aflevere Felicia og Gambrinus. Efter frokost og hygge i haven kører Hubertus, Jessie og jeg til Tollarp for at besøge Tine og Benedicte. Vi har en rigtig hyggelig eftermiddag og går en lang tur med hundene. Hjemme har Nina hentet Kipini, der kan hygge sig med Rufus og Mikkel.

Sportræning med Hubertus

10/8-2012 Sportræning med Hubertus, igen et 40 timers spor. Det går meget godt. Efter træning står den på skovtur med Hekla, Hubertus, Jessie og Kipini.

Føste træningsdag i Hårup efter sommerpausen

6/8-2012 Jubi første træningsdag i  Hårup efter sommerpausen, rigtig mange mennesker og rigtig mange hunde, rigtig hyggeligt. Jeg træner rally med Gambrinus, Hubertus er i grav og ringtræning med Jessie.

Sportræning med Hubertus

5/8-2012 Går 40 tiers spor med Hubertus, det går rimeligt godt, så vi må vist hellere melde til prøve.

Kipini er på besøg hos sine spanielvenner

4/8-2012 Kipini og jeg er på besøg hos Helle og hendes spaniels. Kipini nyder altid at være sammen med nogen, der ligner hende og bliver som altid forkælet af Helle.

Gravtræning i Sallingsund

31/7-2012 Jeg haster hjem fra arbejde for at køre til gravtræning i Sallingsund. Jeg overvejer om Hubertus skal meldes til deroppe. Han går ikke særligt godt i deres grav, det virker som om han synes der ikke er plads nok. Det bliver ikke i denne omgang vi skal på prøve deroppe.

Sportræning med Hubertus

30/7-2012 Jeg sportræner Hubertus, det er ikke en særligt god indsats i dag. Sporet var ellers ikke meget langt. Jeg er begyndt at lægge spor med GPS til hjælp.
Bagefter er alle hundene med på skovtur.

DGK udstilling i Frederikshavn

28/7-2012 Arvid og jeg kører til Frederikshavn på gravhundeklubsudstilling. Jeg har HUbertus og Jessie med. Arvid har Snubbi. Hybertus får ex 2 m. ck og klubcert i championklassen og bliver 4. bedste han. Jessie får ex 2 m. ck i brugshundeklassen og bliver 4. bedste tæve m. reservecert.
Arvids Snubbi får exellent.
Om aftenen lægger jeg spor til Hubertus og går skovtur med de hunde, der ikke var med på udstillingen.

Sportræning Hubertus

24/7-2012 Sportræning Hubertus. Det går rigtig godt med 40 timers sporet. Bagefter går jeg skovtur med Jessie, Hekla, Hubertus og Kipini.

Trimmekursus i DGK i Hårup

22/7-2012 Vi holder trimmekursus i Grahundeklubben i Hårup. Der er mange aktiviteter derude. Vi spiser morgenmad sammen, derefter gennemgang af trimningens grundprincipper, dernæst trimmer vi hund, der er rally bane og aguiitybane, mulighed for gravoplæring og ringtræning. Jeg har Jessie med til ringtræning, Hubertus og Gambrinus på rallybanen, Hubertus i grav og Hekla bliver trimmet lidt. Vi har en dejlig dag og der er rigtig mange mennesker.
Hjemme igen når jeg lige at lægge et spor til Hubertus.

Sportræning med Hubertus

15/7-2012 Går 40 timers spor med Hubertus, det går rimeligt, bagefter er der skovtur med Hekla, Hubertus, Jessie og Gambrinus.

Felicia til vask

12/7-2012 felicia er simpelthen blevet så snavset, så hun får en ordentlig tur i bad og bliver bagefter fynnet, så hun er rigtig fin og lækker, jeg tror næsten at hun nyder det.

Alle er igen samlet

11/7-2012 Jeg får hentet GAmbrinus og Felicia i Grundfør og Kipini på klinikken. De ser alle ud til at have haft det dejligt, det er ingen sag at tage på tur, når man har så dejlige venner, der vil passe hundene.

Hjemme igen

10/7-2012 Hjemme igen efter en dejlig tur. Jeg får hentet Jessie og Hekla hos Lone, de andre hunde har ikke tid til at blive hentet i dag.

Tid til hjemtur

9/7-2012 Så er det tid til at vende næsen hjemad. Vi får shoppet en lille smule på vejen. På færgen følges vi med vores norske venner Wenja og Vera og deres hunde. Det er så uheldigt at Vera om morgenen har brækket skulderen. i hjælper lidt med deres hunde og er bekymrede for deres videre hjem tur. Vera er sej og bider tænderne sammen og vil absolut ikke på noget sygehus.
Turen gennem Sverige går lidt hurtigere denne gang og vi når en færge nogle timer tidligere end vi havde regnet med. På denne færge er der også en meget fin hundekupe, men meget plads er der ikke i forhold til antallet af hunde.

Vi hygger i hundekupeen

Vi hygger i hundekupeen

Nordisk gravhundeudstilling

8/7-2012 I dag er dr Nordisk gravhundeudstilling, de har gjort en masse ud af det med blomster og pynt. I dag går det bedre for os end dagen før idet Thys Jasper får cert og bliver finsk og nordisk champion, Hubertus bliver bedste ruhårede veteran m. ck og får reserve certificat, hvilket vi jo ikke rigtig kan bruge til noget. Det er et rigtig fint arrangement.

Hubertus under bedømmelse

Hubertus under bedømmelse

International hundeudstilling og Nordisk møde

7/7-2012 Vi drog til International udstilling i Kokkola. Fulde af forventningner. Det var en fint organiseret udstilling, men desværre fik vi ikke helt det ud af det vi havde håbet på idet begge hunde fik excellent uden ck. Vejret var fint med fuld sol. Vi skyndte os tilbage til basen, det var der mødet skulle holdes. Det var et godt møde med gode erfaringsudvekslinger.

Hubertus er ret interesseret i madkurven

Hubertus er ret interesseret i madkurven

Vi ankommer til Finland

6/7-2012 Vi ankommer til FInland godt over middag og når vores bestemmelsested hen på eftermiddagen. Vi bor i forbindelse med en stor forlystelsespark, der hedder powerpark. Stilen er lidt speciel, men vi har nogle dejlige værelser og en fin terasse med borde og stole, hvor vi nyder det gode vejr.

På færgeoverfarten fra Umeå til Vasa måtte hubertus lige prøve hundetoilettet.

På færgeoverfarten fra Umeå til Vasa måtte hubertus lige prøve hundetoilettet.

Turen gennem Sverige

5/7-2012 Vi kører genenm Sverige. På vejen er der  god tid til at gå nogle ture med hundene og også at få studeret nogle byer ldit nærmere.

Vi holder kaffepause

Vi holder kaffepause

Klar til tur

4/7-2012 Vi pakker og gør klar til Finlandsturen. Jeg kører op til Kirsten, Jørn og Josie med Gambrinus og Felicia, da de skal passes der. Dernæst går turen til Lone med Hekla og Jessie og sidst afleveres Kipini på klinikken, hun skal passes af lidt forskellige kollegaer, først Kurt, dernæst Lars og så Hanne. Vi kører nordpå for at tage færgen til Gøteborg, men først skal bilen pakkes oppe hos Lisbeth med tilbehør til 4 personer og to hunde. En del papir skal også med da vi jo skal til Nordisk møde i Finland om lørdagen.

På en resteplads på vejen.

På en resteplads på vejen.

Besøg af Else, Carsten og Kamille

28/6-2012 Vi har besøg af Kamille, Else og Carsten. Det er dejligt at se hvordan hun bare kan gå ind i flokken og med det samme er på bølgelænge med de andre. Vi får snakket lidt om at hun måske godt kunne tabe sig lidt.........

Kamille, Hubertus og Jessie uden hoved

Kamille, Hubertus og Jessie uden hoved

Aflsutning LP2 holdet

27/6-2012 Vi har afslutning med LP2 holdet. Der er i dagens anledning lavet en aktivitetsbane. Det er meget varierende hvor dygtig Kipini er, der er nogen ting, der slet ikke interesserer hende, men set over en bred kam, har hun nu nok lært en del alligevel. Hun har godt af at komme med ud, hvor det kun er hende tiden bruges på.

Træning i Hårup afslutning

25/6-2012 Jessie og Hubertus er med på arbejde, ellers kan jeg ikke nå at få dem med til træning. Jessie er til rallytræning, Hubertus er i grav og til ringtræning. Det er sidste aften inden sommerpausen, så det bliver sent for vi sidder lidt længe over kaffen.

Sportræning i Thy

24/6-2012 Kaj fra Kennel Thy har været så sød at lægge et 40 timers spor for Hubertus. Vi starter med frokost og tager så ud i den regnvåde skov. I starten går det mildest talt skidt, men hen ad vejen bliver det momentvis til rigtig godt sporarbejde. Det var en meget våd men også hyggelig tur i skoven.

Froba på besøg igen

20/6-2012 Vi kører til Hadsten igen for at få undersøgt en ny blodprøve af Froba. Den siger at nu er det tidspunktet. Så kan vi bare vente og  håbe på hvalpe omkring d. 20 august hos Kennel Thy.
Om aftenen er vi til LP2 træning. Kipini kan slet ikke koncentrere sig. Nej en welsh springer spaniel er ikke den fødte lydighedshund.

Rallyafslutning

19/6-2012 Vi har afslutning på rallyholdene. Jeg har Hekla, Gambrinus, Jessie og Kipnini med. det er rigtig hyggeligt, nu får vi se om vi kan få trænet noget i sommerpausen. Stor tak for kurset til Bente og Nina.

Besøg af Froba og Susie

18/6-2012 Susie kommer med Froba og Hubertus, det har ikke lykkedes med parring endnu. Vi beslutter at tage ud til Kathrine Kirschof i Hadsund for at få undersøgt tæven af en ekspert. Hun tager en blodprøve til helt nøjagtig bestemmelse af rette parringstidspunkt. Det viser sig at det endnu er for tidligt.
Om aftenen kører jeg til Hårup, der er afslutning med hvalpeholdet og Jessie er med til ringtræning.

Thy´s Froba og Gl. Landevej´s Hubertus i haven

Thy´s Froba og Gl. Landevej´s Hubertus i haven

Hvalpevisit hos kennel Kokborg

17/6-2012 Der er hvalpe på Kennel Kokborg efter Gl. Landevej´s Kalle og Kokborgs Kobra. Det er nogle rigtig fine hvalpe, søde og friske som hvalpe skal være.
Jeg har mine egne hunde med og på hjemvejen går jeg rundt om Hampen sø, det er en tur jeg har gået utallige gange, da vi boede i Ejstrupholm, så der dukker mange minder op.

LP2 træning Kipini

13/6-2012 Kipini er med til LP2 træning, vi følges som vi plejer med Helle og Meghan.

Rallytræning

12/6-2012 Jeg har Gambrinus, Hekla, Jessie og Kipini med til rallytræning hos Bente på Ulvedalens hundeskole, Gambrinus og Kipini går øvet. Det er bare sjovt at træne rally lydighed og noget alle kan være med til uanset alder og træningsnuveau.

Kipini på Welsh visit

11/6-2012 Kipini er med på besøg hos Jens og Helle og deres hunde, det vækker altid glæde for hende at ævre sammen med Helles spaniels.
Om aftenen kører vi til træning i Hårup vi følges med Susie. Hubertus og Jessie er med. Hubertus til gravoplæring og ringtræning, Jessie til ringtræning. Susie tager Hubertus med hjem, da det er meningen at han skal parre Froba, der er kommet i løbetid, de skal så gå lidt sammen først. Det bliver tomt herhjemme uden ham

Sportræning med Hubertus

10/6-2012 Jeg træner 40 timers spor med Hubertus, det er efterhånden begyndt at gå meget godt med træningen af ham.

Rallyprøve i Holstebro med Gambrinus

9/6-2012 Gambrinus er med til officiel rally prøve i Holstebro i kreds 9 regi. Det er et værre vejr. Jeg har teltet med. Det er rigtig hyggeligt, Charlotte og Malene fra Ulvedalens hundeskole er også med. Alle tre hunde består begynderklassen til trods for at det er et værre vejr. Vi er rigtig glade og stolte over vores hunde. Malene har sibirina huskey Lua med og Charlotte har labrador Java med. Vi er enige om at vi må prøve igen en anden gang, men nu er der ikke så længe til sommerferien. 

Hubertus m. på klinikken

8/6-2012 Hubertus har været med på klinikken for at få lavet sædundersøgelse, det er meningen han skal parre Thy´s Froba, så vi skal være sikre på at alt er i orden, det ser heldigvis ud som om, der er en masse levende tusser.
Jeg lægger spor til Hubertus.

LP2 træning

6/6-2012 Kipini er til LP2 træning på Ulvedalens hundeskole. Vi følges med Meghan og Helle. Det var lige ved at blive lidt uhyggeligt, da der var en aggresiv hund, heldigvis skete der ikke noget.

Rallytræning

5/6-2012 Rally træning på Ulvedalens hundeskole. GAmbrinus og Jessie er på begynderholdet og Kipini på øvede holdet.

Trim af Josie

4/6-2012 Josie kommer til trimning sammen med Kirsten og Jørn.
Om aftenen er jeg til ringtræning i Hårup med Jessie og Hubertus og Hubertus er til gravoplæring.

Sportræning med Hubertus

3/6-2012 Hubertus går 40 timers spor. Det går faktisk rigtig godt i dag, sporet er ikke ´fuld længde, men jeg er alligevel godt tilfreds.

Hundens dag i tivolifriheden

2/6-2012 I dag er det hundens dag i Tivoli Friheden i Århus. DGKs pr. udvalg med Susanne Beck som primus motor har arrangeret at vi skulle være så mange varianter som muligt af gravhunde, desværre måtte vi undvære de langhårede p.g.a. FDA-udstillingen i Stepping. Vi var afsted med Jessie og Hubertus repræsenterende den ruhårede standard, Svend Jensen og familie havde taget Pasja med repræsenternde den ruhårede dværg, Susie havde taget Pomfritten, den ruhårede miniaturehvalp på 5 mdr. med, Finn og Susanne havde Aina og Lukas med begge kort hårede standard. Vi mødtes alle på parkeringspladsen og gik i samlet flok hen til indgangen, da vi var kommet ind fik vi udleveret skilte med racens navn, dernæst var der raceparade igennem haven, underholdning på scenen om modehunde gennem tiden og aguility opvisning.
Efter det officielle program var der almindelig hygge, Gravhundebutikken ved Susanne Beck havde sposureret madpakker til to og firbenede, samt kaffe og kage. Snakken gik lystigt. Rundt om i haven fik vi også snakket med en masse mennesker og fortalt om vores dejlige race, især den lille miniaturehvalp fik stor opmærksomhed til stor fortrydelse for de andre hunde. Vi var eninge om at succesen bør gentages til næste år hvis lejilgheden byder sig. Forhåbentlig med alle tre hårlag repræsenteret.

Lægge spor og gå hundetur

1/6-2012 Jeg er henne i skoven for at lægge spor for Hubertus, Hekla, Hubertus og Jessie er med derhenne, så vi går en lang skovtur bagefter.

Jessie er definitivt ikke med hvalpe

31/5-2012  Jessie er med på klinkken og bliver scannet for drægtighed og blodprøvet. Hun er definitivt ikke med hvalpe. Kipini er kommet med på klinikken hvor Hanne har taget hende med efter at have passet hende, hun er endelig efter omkring 5 uger ved at være færdig med sin løbetid.
Om aftenen er Gambrinus og jeg til ekstra rallytræing hos Bente og NIna. Det er rigtig hyggeligt nu begynder prøven at nærme sig med raske skridt.

Hundene hentes igen

30/5-2012 Efter to dag på kursus er det tid at hente hundene hjem igen. Da jeg kører ind i haven møder jeg Sami og Nikita, der er ude at lufte Gambrinus og Felicia, der ser vældig glade ud alle fire. Efter lidt hygge kører jeg til Albertslund og henter Hekla, dernæst går turen til Jylland hvor jeg henter Jessie og Hubertus hos Lone. Jeg håber at de alle har opført sig pænt.

Pinsetur til København

28/5-2012 Kipini bliver afleveret hos Lars, derefter kører jeg over til Lone med Jessie og Hubertus. Jeg kører hjem og får pakket bilen og vender snuden mod København, på vejen sætter jeg Hekla af hos Susanne, Christian og Caro i Albertslund, det er snart ved at blive hendes andet hjem. Gambrinus og Felicia bliver sat af i min Mosters kolonihave, jeg skal nemlig på kursus næste dag, så hundene kan ikke være med i lejligheden hos mine forældre.

Fra Lone fik jeg en mms med dette billede af en Jessie der strejkede og ikke ville gå i varmen, så må man jo vente.

Fra Lone fik jeg en mms med dette billede af en Jessie der strejkede og ikke ville gå i varmen, så må man jo vente.

Besøg af hvalpekøbere

27/5-2012 I dag har vi besøg af Kirsten og Thomas Lind, der måske er interesseret i at købe en hvalp efter Jessie. Det er meget hyggeligt, nu håber vi bare der er hvalpe. Hundene har været delt noget op, da det ikke duer at have hannerne sammen, når der sker en masse og Kipini er løbsk. Da jeg lukker hannerne sammen igen, kommer de desværre op at slås, Gambrinus bliver bidt grimt i snuden og i et øre. Begge ender på antibiotika, ligeledes jeg da jeg skiller dem ad er det svært at undgå at få fingrene i maskineriet.

Ekstra Rallytræning

24/5-2012 Jessie er med på klinikken for at blive scannet, humøret er sort, for der er ikke meget tegn på hvalpe, men ok der er en uge mere at give af inden det bliver definitivt, jeg krydser fingre.
Bente og Nina har været så søde at lave en gang ekstra rally træning for os, det går rimeligt godt, men er ikke noget at prale af. Nu rykker prøven pludseligt meget tæt på.

LP2 træning med Gambrinus

23/5-2012 Det er hundekoldt i dag vi skal til LP2 træning, da Kipini er meget løbsk må Gambrinus træde til som stand in. Han synes det er træls selv om han har fået vinterfrakken på. Nå men nogen af tingene går det nu meget godt med, det er jo kun for sjov.

Jessie udtaget til nordisk landskamp i drev

21/5-2012 I dag kom email fra Bo Ottesen:
"

Danmark er næste arrangør af Nordisk Mesterskab. Det er for året 2012, men kommer til af foregå d. 16 marts 2013. Det bliver i Nystrup, Vandet og Thorup Plantager. Arrangør er drevprøveudvalget med hjælp af Himmerlandsudvalget og andre interesserede. Er du interesseret i at hjælpe til skal du bare sige til. Vi kan bruge observatører, serveringspersonale, fotografer og mange med andre egenskaber. Bare du går ind i arrangementet med positive briller på, er du velkommen.

Henvend dig til drevprøveudvalget hvis du vil hjælpe.

Der er, efter vore udtagelsesregler i DGK, 4 der er i spil til de 3 pladser på landsholdet til næste NM.

De 4 er:

Tess og Kaj Larsen, Lyngså

Gl.Landevej’s Jessie og Majbritt Hansen, Kjellerup

Løvetand’s Naser Khader og Sävsjöns Otto begge ejet af Lars V. Andersen, Råby Kær

Alle fire hunde har 3,0 MDP og derfor skal udtagelsen afgøres på hvem der har de bedste egenskabspoint. Se hvordan i brugsprøveregelsættet.

De tre hunde der skal repræsentere Danmark er som flg.:

Gl.Landevej’s Jessie og Majbritt Hansen, Kjellerup med 13,66 point i snit i Sikkerhed og udholdenhed

Løvetand’s Naser Khader og Lars V. Andersen, Råby Kær med 12,66 point i snit i Sikkerhed og udholdenhed

Tess og Kaj Larsen, Lyngså med 12,33 point i snit i Sikkerhed og udholdenhed

Reserve bliver Sävsjöns Otto og Lars V. Andersen med 12,00 point i snit i Sikkerhed og udholdenhed."

Hvis nogen skulle spørge, er vi meget stolte over at skulle deltage og vil gøre vores absolut bedste.

I dag har jeg også gået 40 timers spor med Hubertus, det gik meget godt.

Gl. Landevej´s Jessie

Gl. Landevej´s Jessie

Dobbeltudstilling i Silkeborg Jysk vinder

20/5-2012 Om formiddagen er det Bjarne Sørensen fra Norge, der er dommer for de ruhårede Gl. Landevej´s Jasper og Gl. Landevej´s Kalle får begge VG i brugsklassen Jasper bliver placeret 2 og Kalle 3 i klassen. Hubertus får execellent og bliver 2 i championklassen og får sit 1. klubcert, han bliver Bedste han 3. Jessie får excellent i brugsklassen.
Om eftermiddagen er Carina Olsson dommer for de ruhårede standard, her får Kalle excellent og bliver 3 i brugsklassen Jasper får VG og bliver 4. Hubertus får excellent 3 og Jessie får VG.
Begge gange får opdrætsklassen HP.

Forberedelse til den store udstilling

19/5-2012 Jeg er med Midtjyllandsudvalget i Lunden for at gøre klar til udstillingen. Det går fint med at sætte teltene op. De to nye telte er bare alletiders, dem skla vi nok blive glade for omend vi håber på godt vejr til i morgen.

40 timers spor med Hubertus

17/5-2012 Jeg går 40 timers spor med Hubertus, det går perfekt fra start til mål, knæk og afhop klares fint, mon vi skal prøve at melde ham til en prøve her til eftersommeren.

LP2 med Gambrinus

16/5-2012 Gambrinus er med til LP2 træning som substitut for Kipini, da hun stadigvæk er løbsk. Det går nu ikke særligt godt, det er hundekoldt, jeg har prøvet at give ham frakke på, men det gør nu ikke nogen forskel på hans arbejdsiver.

Gravuhndetræning i Hårup

14/5-2012 Hubertus er til gravoplæring i Hårup. Jessie og Hubetus er med til ringtræning. Det er altid hyggeligt dernede og der kommer rigtig mange mennesker.

Generalforsamling DGK

13/5-2012 Vi kører til den årlige generalforsamling i gravhundeklubben. Det bliver en meget lang dag, men uden meget ballade.

LP2 træning i Demstrup med Kipini

9/5-2012 Kipini er med til LP2 træning i Demstrup Ulvedalens hundeskole. Det går meget godt bortset fra vores hadeøvelse nemlig næseøvelsen. Hun kan ikke se hvorfor  hun skal tage den dumme pind.

Rallytræning i Demstrup

8/5-2012 Endelig er der mulighed for at vi kan komme til rallytræning i Demstrup. Jessie er med på begynderholdet og Gambrinus er med på øvede holdet. Det er det værste møgvejr og Gambrinus synes slet ikke det er sjovt.

Turen går atter hjemad

7/5-2012 Nu er det tid at tage hjem. Jeg henter Hekla i Albertslund og Felicia og Hubertus hos Lone. Vi når lige at komme til træning i Hårup. Hubertus kommer i grav og er med til ringtræning.

DKK udstilling i Roskilde

6/5-2012 Jessie er med på udstilling i Ballerup. Det er trods årstiden en ret kold dag. Jessie får VG o brugshundeklassen. Thy´s Mille, der jo er datter af vores Hubertus får exellent.
Om eftermiddagen går jeg en lang tur med Jessie, Gambrinus og Kipini i Utterslev og omegn.

Sidste besøg hos Chris

3/5-2012 Igen rejsedag, da vi skal til konfirmation i København. Jeg af leverer Felicia og Hubertus hos Lone. Turen går dernæst til Varde for at besøge Chris med Jessie. Vi kan se at hun slår fra, så det er det sidste besøg og vi kan så bare vente på resultatet.
Turen går dernæst igen til København, bilen kan snart selv finde vejen. Hekla bliver afleveret hos Susanne og Charistian i Albertslund. Kipini, Gambrinus og Jessie kommer med til København. 
Kipini er kommet i løbetid.

Jessie til parring

2/5-2012 Igen i dag er Jessie på besøg hos Chris, hun er også i dag løbsk. Kipini er med og kommer ud at gå en god lang tur.
Om aftenen er jeg til lydighedstræning med Kipini. Efter træning kommer Kalle derud så han kan blive færdig trimmet til Silkeborg udstillingen. Der er nu ikke så meget at trimme på ham, så det er hurtigt gjort. Vi får også taget nogle billeder af ham

Gl. Landevej´s Kalle i tusmørket, nytrimmet

Gl. Landevej´s Kalle i tusmørket, nytrimmet

Jessie på besøg hos Chris i Varde

1/5-2012 I dag har vi igen været på udflugt til Varde.  I dag er Jessie tydeligvis mere løbsk end i går, så vi tror på at det er en af de rigtige dage og håber på hvalpe om et par måneder.
I morges var jeg ude at gå 40 timers spor med Hubertus, momentvis er der rigtig godt sporarbejde og momentvis ligner det mere drev. Ved ikke om vi bliver klar til prøve.

Jessie på besøg hos Chris

Jessie på besøg hos Chris

Til parring i Varde

30/4-2012 I dag har Jessie været i Varde for at besøge Chris til parring. Det viste sig dog at være en andelse for tidligt, så vi prøver igen i morgen.

Felicia nyder en forårsdag i solen

Felicia nyder en forårsdag i solen

Ny blodprøve af Jessie

29/4-2012 Nu har jeg taget ny blodprøve af Jessie, den siger at vi nok kan regne med at parre mandag eller tirsdag, så vi må hellere lave en aftale med Henning og Birthe Kristensen i Varde om vi må komme og besøge Chris.
Felicia har det lidt bedre, så jeg tror hun har tænkt sig at overleve tandlægen.

Stadigvæk langsom fremgang med Felicia

28/4-2012 Det går stadigvæk langsomt fremad med Felicia, hun kan nu spise tørkost blandet med vådfoder.

Blodprøve Jessie

27/4-2012 Det går gradvist fremad med Felicia, men hun er stadigvæk noget slap i betrækket.
Jeg tager blodprøve af Jessie, for fastsættelse af parringstidspunkt, resultatet ny blodprøve om et par dage.

Gamle Fellicia stadigvæk ikke frisk

26/4-2012 Min gamle hund er stadigvæk ikke på mærkerne efter sin tandbehandling, det går dog bedre og hun kan lokkes til at spise noget meget lækker mad, f.eks. ost.
Jeg er til øjenlysning med Jessie og Hubertus der begge lyses uden anmærkning om arvelig øjensygdom.

Felicia til tandlægen

25/4-2012 I dag har været en alvorlig dag for os. Felicia havde i et par dage ikke været så god til at spise, siden det er første gang i hendes godt 16 årige liv, det er sket, var jeg noget bekymret, var det nu hun ikke kunne mere? Hun har dog altid døjet med tandsten og parodontose og havde et par tænder, der var temmeligt hårdt ramt med meget høje tandhalse og også ret løse. Jeg synes ikke, jeg kunne være bekendt at lade hende gå med tandpine, selv om jeg ikke var særligt glad for at bedøve hende i den alder. Hun kom derfor med mig på arbejde og min kollega Lars hjalp med at bedøve hende, der var flere løse tænder, der måtte ud. Det gik meget godt,  men da vi skulle hjem, var hun ikke sig selv. Jeg måtte sætte hende på drop hjemme og se hvordan det ville gå, hun var mere end almindeligt påvirket af narkosen.
Kipini måtte finde sig i ikke at komme til LP2 træning i dag.

Juhu vi starter på rally

24/4-2012 Så starter vi ingen rally på Ulvedalens hundeskole. Jessie er på begynderholdet og Gambrinus på fortsætter. Det er dejligt at komme igang igen omend Gambrinus ikke er særligt motiveret, han synes det er koldt.

Hjemme igen

21/4-2012 Efter den lidt pludselige udflugt til København er vi nu hjemme igen. Hekla og Jessie er hentet i Albertslund, Kipini er hentet hos Hanne og Mogens i Sinding og Felicia og Gambrinus er tilbage i deres egen hundegård hvor Nina har passet dem i dag. Hubertus har jo været med i København. Det var fantastisk at alle var så søde at hjælpe med at passe hunde, når jeg kom så hovedkulsafsted.

Jessie er kommet i løbetid

20/4-2012 Jessie der stadigvæk bliver passet i Albertslund hos Susanne´s mor, er kommet i løbetid. Nu skal vi se at få hende øjenlyst, så hun kan blive parret hvis hun er i orden. P.g.a. min fars akutte sygdom, måtte vi jo aflyse den øjenlysningstid vi havde i tirsdags.

Sygebesøg

17/4-2012 Hubertus er med i København og vi får gået nogle gode lange ture, bl. a. i Fælled Parken, jeg tror ikke han har noget imod at være alene hund.

Retur til København

16/4-2012 Pludseligt opstået sygdom i den nærmeste familie gør at der hurtigt må findes pasningsordning for hundene. Jeg henter Kipini hos Elisabeth og afleverer hende på klinikken til pasning hos Hanne og Mogens. Jørn og Kirsten vil godt beholde Felicia og Gambrinus lidt længere, Susanne og Christian er søde at tage Hekla og Jessie igen. Hubertus kommer med til København. Turen derover er lang og vi er trætte, men jeg er glad for at jeg tog afsted.
Jeg er så taknemmelig over for alle de mennesker, der træder til for at hjælpe, når der er brug for det.

Opdrætterkursus dag 2

15/4-2012 I dag hører vi om parasitter om formiddagen og om eftermidddagen er det igen RAS der er på programmet, vi kommer også omkring hvalpelisten. Igen en god og informativ dag.
Kl. 14 er det tid at sige farvel til vores svenske venner og vende næsen hjemad. På Sjælland henter vi Hekla og Jessie hos Susanne og Christian, Hekla gider bestemt ikke komme med hjem. Jeg sætter Gitte af i Fredericia og er helt hjemme kl. 02, det var en lang tur.

Opdrætterkonference i Sverige

14/4-2012 Hubertus, Gitte og jeg er til opdrætterkionference i Sverige. I dag er det de svenske drevprøveregler, der er på programmet. Bølgerne går højt idet der hos de fleste af de svenske drevprøvedommere ikke er den store lyst til at lave reglerne om. Om eftermiddagen hører vi om RAS, svenskernes racespecifikke avlsstrategi. Det er et meget interessant seminar. Vi går en lang tur inden middag i de dejlige omgivelser.

På vejtil Sverige til opdrætterkonference

13/4-2012 Bilen er pakket og Hubertus og jeg kører til Fredericia for at hente Gitte Muldkjær. Vi skal på svensk opdrætterkonference. På vejen afleverer jeg lige Kipini på Kongsø hos Elisabeth og Thomas, der har været så søde at træde til for at passe hende, da jeg pludselig manglede pasning. Jeg kunne ikke finde pasning til Hubertus, så han fik lov til at komme med.

Slut på påskeferie

12/4-2012 Så er det tid til at vende næsen vestpå igen. På vejen afleverer jeg Jessie og Hekla hos Susanne og Christian i Albertslund. På hjemvejen henter jeg Kipini hos Kurt. Han ville gerne passe hende på sin fridag og hentede hende hos Hanne og Mogens om onsdagen. Om aftenen kørte jeg til Hinnerup for at aflevere Gambrinus og Felicia hos Kirsten og Jørn vog Josie. Det endte med at blive en lang dag.

Sportræning med Hubertus

8/4-2012 40 timers sportræning med Hubertus, puha, det er ikke nogen stor succes, det meste af tiden bruges på frisk vildtfært og det er meget lidt spor, der bliver gået.
Jeg kører om og afleveret Kipini hos Hanne og Mogens, der skal passe hende mens jeg er i København. Jeg kører til København på påskeferie med 5 gravhunde.

Ringtræning i Demstrup

4/4-2012 Hubertus og Jessie er med til ringtræning i Demstrup. Vi er ikke så mange så det er lidt svært for gravhundene at begå sig med lab og toller, heldig vis kan vi så træne lidt for os selv.

Mere spor og afslutning til LP2 træning

2/4-2012 Hubertus og jeg har været ude at gå 40 timers spor. I dag havde jeg taget gps en med. Det viste sig at det spor jeg troede var omkring 600 m faktisk var 1000 m, taget i betragtning at der kun var brugt 1 dl blod gik det faktisk meget godt.
Om aftenen var der afslutning i Demstrup med Kipini på LP2 holdet fælleds med begynder holdet, det var hundekoldt, men vi havde det meget sjovt med alle mulige aktiviteter.
Hjemme igen om aftenen fik Felicia et kødben til overs fra gårsdagens lammebov.

Felicia med sit kødben.

Felicia med sit kødben.

Gravhundetræning i Hårup og besøg af Jasper

1/4-2012
Midtjyllandsudvalget gravhundetræning i Hårup. Gambrinus kommer igennem rallybanen.  Hubertus er til gravoplæring og Jessie er med til ringtræning. Det er som sædvanligt en rigtig hyggelig dag i gode venners lag.
Om eftermiddagenkomme Jørgen og Susanne med Gl. Landevej´s Jasper til trimning. Han bliver vældig fin da han er blevet færdig.

Jasper efter trim

Jasper efter trim

Afslutning på vinterens rally lydighed

31/3-2013 Afslutning på vinterens rally lydighed. Vi har nu ikke været der så mange gange, da træningen har kollideret med vinterens drevprøver. Jessie gik stort set fejlfrit igennem i bedste tid 1 s. huritgere end Java og Charlotte. Det var vi ret stolte af. Gambrinus var ikke særligt hurtig, men gik nu meget godt. Hekla var med for hyggens skyld.

Sportræning med Hubertus

29/3-2012 I dag har jeg været ude at gå spor med Hubetus. Vi træner 40 timers spor, det gik momenetvis meget godt, men det er jo også omkring 2 år siden vi sidst har prøvet, så det var vel ikke at forvente at det skulle gå helt perfekt. Samtidig havde vi lagt et par små begynde spor for tollervennerne Mikkel og Rusfus. Det var en meget god eftermiddag i skoven.

LP2 træning med Kipini

26/3-2012 I dag har der været LP2 træning hos Bente, vi brugte det meste af tiden på at arbejde i et "minefelt". dvs. forskellige øvelser hvor hunden skal gå imellem en masse godbidder og holde koncentrationen om øvelserne i stedet for godbidderne. Det var rigtig svært for Kipini, men noget af det gik da meget godt.
Om efter middagen fik jeg rettet hundehuset til. Felicia vil så gerne være i det udendørs hundehus, men hun rammer over kanten af dørindgangen når hun skal ud, så nu har jeg prøvet at lave døren lidt højere.

Gravhundetræning i Hårup

25/3-2012 Søndag træning i Hårup. Jeg starter med at sætte rallybanen op, der er desværre kun 4 til rally, så vi holder bare lidt for sjov træning. Bag efter har jeg Jessie og Hubertus til ringtræning. Hubertus kommer i grav, det er første gang i 9 år, så det var lidt spændnende at se hvordan han ville takle det. Det gik rigtig fint, så det kan godt være han kan komme på en prøve en gang i foråret.
Det er dejligt at komme i gang i gravhundeklubben igen.

Rally lydighed

24/3-2012 Vi har været il rally lydighed i Demstrup hos Nina og Bente. Jeg havde Gambrinus, Hekla og Jessie med. Gambrinus var lidt sløv og gad egentlig ikke, men Jessie var rigtig god. Hekla synes det er meget sjovt, men vi er nok kommet lidt for sent i gang med træningen af hende for at hun bliver rigtig god til det.

LP2 træning med Kipini

20/3-2012 LP2 træning med Kipini vi havde aktivitetsbane og det var rigtig sjovt, især gik det meget godt med andet gennemløb, der var også underholdning for alle pengene idet hun fik mig væltet.

DKK´s adfærds og håndteringskursus

17. og 18. marts 2012 Jeg har været på Adfærds og Håndteringskursus afholdt af DKK i Horsens. Jeg fulgtes med min veninde fra tollerklubben Nina Helander. Det var et godt kursus og vi bestod begge. Kurset er en del af DKK´s grundinstruktør uddannelse. Jan luftede Kipini og kiggede efter hundene.

'Møde i kynologisk udvalg

12/3-2012 Vi har møde i Kynologisk udvalg her hos os på Ungstrupvej, så desværre bliver Kipini snydt for LP2 træning. Til gengæld får hun så en masse snak, så det er næsten lige så godt.

Kipini hjemme igen

11/3-2012 Jeg henter Kipini hos Nina og Jan. Hun har hygget sig er der vist ingen tvivl om. Dejligt at have nogle søde hundepassere.

Kipini på weekend hos Mikkel og Rufus

10/3-2012 Jeg skal være væk til hingstekåring hele dagen i dag og i morgen, så Kipini er blevet hentet af Nina for at komme i dagpleje, da jeg skal hente hende om aftenen, vil de hellere beholde hende natten over.

Kipini på besøg hos tollervennerne

8/3-2012 Kipini er i dagpleje hos Nina og Jan og tollervennerne Mikkel og Rufus fordi Majbritt er på kursus i Horsens.

LP2 træning med Kipini

5/3-2012 i dag har vi været til LP2 træning Kipini og jeg, det går momentvis meget godt, men næseøvelsen, den med er finde sin egen træ klods er vi altså ikke ret gode til. I formiddags begyndte jeg så småt at trimme lidt på Hekla og Felicia. Felicia gider ikke blive trimmet, så jeg tager det lidt i etaper.

Drevprøve Trehøje

4/3-2012 Drevprøve i Trehøje, Hubertus er med. Han har første start og driver fint med et stk råvildt som vi ser, han får desværre tab efter omkring et kvarter, hvorefter det efter 20 min lykkes ham at rede ud og komme med over på den anden side af en grusvej. Der ser vi ham så drive med to dyr og vi er ret sikre på at det ene af dem er det han startede med. Efter 20 min får han igen tab, som dommeren udtrykte det blev det til to 3. pr. Gl. Landevej´s Jasper var også med og fik 0 efter 17 min drevtid på ukendt vildtart.
Efter afprøvning af Hubertus havde han drukket en masse vand, da han skulle af med det, så jeg at der var en masse blod i urinen. Efter prøven gik turen til Skægkær Dyreklinik, jeg undersøgte en urinprøve og Hubertus og tog nogle røntgen billeder, diagnosen blev en forstørret prostata, der findes helidgvis noget god medicin til dette gammel hundeproblem, så vi er gået i gang med tabletter. Vi havde ellers en dejlig dag. 

LP2 træning

27/2-2012 LP2 træning med Kipini, hun er meget god tíl mange af tingene, men nogen gange bliver hun i tvivl om det nu også er rigtigt det hun gør, og så går det hele i fisk. Helle og Megan henter os, det er en hyggelig aften og juhu ikke så koldt.

Rally med Gambrinus og Jessie

25/2-2012 Gambrinus og Jessie er med til rally. Jessie har svært ved at holde koncentrationen, men det er godt for hende at komme afsted.
Om eftermiddagen går jeg en 6 km lang tur i skoven med Hekla, Hubertus, Gambrinus og Jessie. Det er fantastisk vejr og ikke nogen mennesker i skoven.

Hekla og Hubertus 10 år

23/2-2012 I dag er det Hasse, Hekla og Hubertus, der har fødselsdag. Tænk at de er blevet 10 år, som tiden dog går. Vi har fejret dagen med en lang gåtur og lidt ekstra af Ingers gode hundekager. Lige nu ligger Hubertus og tygger i et stort tyggeben. Vi sender de bedste fødselsdagshilsner til Hasse. 

Felicias 16 år fødselsdag

22/2-2012 I dag bliver Felicia 16 år. Den gamle hund er efterhånden blevet noget stivbenet, men ikke mere end hun fluks er i køkkenet, når man er i gang med at lave mad for at tigge en kartoffel eller andet hun synes er lækkert. Vejret med rusk og regn var ikke det sjoveste, så vi har fejret dagen med at have gang i diverse hunde aktivitets spil vi har, desuden lidt forskellige godbidder, vi fik jo mange lækre til fødselsdagen i søndags.

Felicia er pt. i vinterpels, vi venter lige lidt med at trimme

Felicia er pt. i vinterpels, vi venter lige lidt med at trimme

LP2 træning med Kipini

20/2-2012 Vi har været til LP2 træning, Kipini og jeg hold da op et blæsevejr. Vi endte med at lave det sidste træning inde. Der blev hun helt facineret at killingerne, hun plejer ellers at være bange for katte, men måske hun ikke havde opdaget at det var en kat

Hundefødselsdag

19/2-2012 I dag fejrede vi hundefødselsdag, det er jo snart blevet en februar tradition. Felicia bliver 16 år d. 22/2 og Hekla og Hubertus 10 år d. 23/2. I år havde vi desvære flere afbud, men vi havde nu alligevel en hyggelig dag. Vi må prøve at holde Kipinins fødselsdag til sommer, for de der ikke kunne deltage denne gang.

De tre fødselsdagsbørn med alle deres gaver.

De tre fødselsdagsbørn med alle deres gaver.

Rally i regn

18/2-2012 I dag er der rally træning i pisøsende regnvejr ikke nogen sjov oplevelse. Gambrinus fyser og gider ikke, det går noget bedre med Jessie, men hun er jo ikke så øvet.

Besøg af Josie

14/2-2012 I aften har vi haft besøg af Josie (Jessies søster), Jørn og Anders. Det er sjovt som der er konkurrence om Josies transportkasse, den vil både Jessie og Josie være i. 

LP2 træninge med Kipini

13/2-2012 Ugen LP2 træning med Kipini, hun er ved at drive mig til vanvid med sit snuseri, det synes som om det er det eneste, der rigtig interesser hende. I dag havde vi den meget frygtede næseøvelse, 1 gang gjorde hun det perfekt, fandt genstanden og aflevere, dernæst var interessen væk og næsen i jorden, så er det umuligt at fange hendes koncentration.

Drevprøve i Påbøl med Hekla og Hubertus

13/2-2012 Vi drog afsted på drevprøve i Påbøl. Hubertus havde anden start. Han startede med at drive råvildt ud over en mark, desværre var det i en retning hvor vi have fået forbud mod at være, så dommeren Andreas Christensen løb ham ind og fangede ham på drev. Derefter gik vi over nogle ret åbne områder inden vi endelig nåede en lille granskov. Her var masser af hare og rævefod, det var vi glade for, da vi jo manglede en 1. pr. på hare eller ræv for championat. Han rejste ræv, som vi også så. Det var et godt og taktfast drev i 17 min hvorefter han har tab. Observatøren mener det er over en alfaltvej,  hvor der ligger rigtig meget vand. Det ender med en 3.pr som vi er meget glade for, men det ville nu have været dejigt med en 1. pr. på ræven, suk.
Hekla havde start 4 hun starter ret hurtigt med råvildt, det når meget vidt omkring og vi ender med at måtte have assistence af Boysen med transport en kilomter over i den anden ende af skoven, jeg var noget bekymret, da jeg så at hun var ude på en så, mon der var is, der ville holde. Vi nede derover og heldigvis holdt isen og hun drev endnu. Det endte med at blive til en 1. pr. med 54 points. Vores gode ven Svend Jensen med Lotus fik en flot 1. pr. med 55 points og blev prøvens bedste. Et stort tillykke med det.
Josefine og Jasper (Jessies søskende) var også med. Josefine fik en 3. pr. og Jasper fik 0.

Udstilling med Jessie og Josefine

11/2-2012 Årets første DKK udstlling. Jeg havde ikke planlagt at deltage på denne udstilling, men da Marie-Claire have meldt Josefine til syntes jeg alligevel, det kunne være meget hyggeligt at melde Jessie til så vi kunnne få en hyggelig dag sammen. Imidlertid blev Claire forhindret i at komme, så det endte med at jeg havde Josefine med også. Jeg fik Mette, der ejer Tell til at hjælpe med at få hundene ind, da de skulle ind i samme klasse. Josefine fik excellent og blev 3. vinder. Jessie fik very good. Hendes pels var ikke i topform, hun var trimmet for sent idet jeg ikke nænnede at trimme hende før den sidste jagt var overstået. Vi havde en hyggelig dag.

LP2 træning med Kipini

6/2-2012 Kipini og jeg har igen været til LP2 træning i Ulvedalens hundeskole. Vi fulgtes med Helle og Meghan. I dag var det to skridts øvelser, der stod på prgrammet, det var rigtig sjovt, selv om det kniber at få godbidderne op af lommen i 15 graders frost

Drevprøve Bunken

5/2-2012 De mangelede hunde på drevprøven i Bunken i Nordjylland, så vi havde meldt Gl. Landevej´s Hubertus og Gl. Landevej´s Jasper på og aftalt at følges ad derop. I forhold til at det stadigvæk var koldt og frosten er hård ved poter mv. var vi dog ikke særligt mindede for at køre helt til Bunken. Vi startede ud hjemmefra 5.30. Ved lodtrækningen fik Hubertus start 1 og Jasper start 3. Jeg var langt fra begejstret, men sådan var det. Det viste sig at være en heldig lodtrækning idet Hubertus efter 20 min rejste råvildt som han drev med i 52 min. Det er et fantasktisk terræn og skønt at se råvildt og hund ud over klitterne. Senere fik Jasper også drev. Det endte med 1. pr og 56 points og prøvens bedste til Hubertus og 1. pr og 54 points til Jasper, så vi havde en dejlig dag. Det er iøvrigt atlid en fornøjelse at komme til Nordjylland på drevprøve, et fantastisk kompentent udvalg med super terrænleder, prøveleder og observatører. Afslutning med Ernas frikadeller og grønærter er lige det man trænger til efter en lang dag i luften. 

Midtjyllandsudvalget drevprøve

4/2-2012 Jeg havde lovet at være terrænleder til Midtjyllandsudvalgets drevprøve. Jeg kender terrænet godt, men alligevel var jeg lidt beklemt ved situationen. Vi startede ud i 15 graders frost, så det var med at være pakket godt ind. Det endte med at der blev givet 3 x 1. pr, og 4 x 3. pr. Gl. Landevej´s Kalle fik den ene 3. pr. så vi var glade. Trods kulden var det en hyggelig dag i skoven.

Hekla på springtur

3/2-2012 Jeg kommer som vanligt hjem fra arbejde og lukker hunde ind fra hunde afdelingen til stuehuset, dette foregår igennem haven, hvorefter de plejer at få snor og halsbånd på, så vi kan komme ud at gå en tur. Jeg mangler Hekla, ud at se om hun er gået ind i varmen i hundehuset igen, det er hun ikke kigger ud i haven den ser hvid ud med alt det sne, for hvid i den ene siden fordi den bageste låge har givet sig så meget i frosten at slåen er sprunget op. Ud at kalde kigge efter fodspor ingen hund, ind at ringe til politet hund stukket af. Ringe til Helle og Nina kom og hjælp få en masse tøj og støvler på finde en lygte, inden jeg er i støvlerne lyder der dog et bjæf ved den store låge, hun syntes åbenbart det var for koldt at være på tur pu ha. Nå så kan man forsætte med at ringe afbud til de søde venner, der straks have indvilget i at hjælpe og man kan ringe afmelding af efterlysning til politiet. Når enden er god er alting godt.

Lydighedstræning med Kipini

28/1-2012 Så er der præmiere på lydighedstræning. Jeg har Kipini med til LP2 træning i Demstrup på Ulvedalens hundeskole hos Bente Lassen. Det kan godt være LP2 er lige vel entusiastisk, men det gik faktisk ret godt, måske lige undtaget da vi skulle holde parindkald med en af bedstevenneren toller Mikkel. Hvorfor skal det altid være så koldt.

Jagt i Gammel Rye

28/1-2012 Sæsonens sidste jagt, denne gang var hundene og jeg inviteret til Gammel Rye hos Torben og Hanne. Jeg havde Hekla, Kipini og Gambrinus med. Ret hurtigt rejste Hekla 5 stykker råvildt, som jeg havde på meget tæt hold. Først tog de en kæmpetur omkring såten, dernæst krydsede drevet rundt i såten med en utrættelig og meget vedholdende Hekla efter. Der blev skudt 3 dyr for hende og hun drev vel samlet i 2½ time. De fleste af jægerne havde haft en rigtig god oplevelse. Efter jagtens afslutning havde jeg en hund, der ikke helt var færdig med jagt samtidig med os andre, så der måtte noget overtalelse til inden Palle og jeg havde Hekla med. Gambrinus deltog i noget af drevet men holder jo ikke på så længe. Kipini reste en sneppe, som lige fløj lidt for tæt mellem to jægere til at blive skudt.
En dejlig afslutning på en fantastisk jagtsæson. Det kan nu godt være at de gamle hunde (Hekla og Hubertus) kommer med på et par drevprøver alligevel i år.

Spændende foredrag

22/1-2012 Majbritt var til et spændende foredrag med Brenda Bonnet om sygdomme hos de forskellige hunderacer. Ved den lejlighed blev vi bekendt med hvilke sygdomme der er mest hyppeige hos forskellige racer. Det var meget spændende og lærerigt. Kipini blev passet hos NIna og Jan. 

Sæsonens sidste Harreskovjagt

14/1-2012 Så er vi nået til årets sidste Harreskov jagt. Det var et fantastisk vejr med sol og lige frost, så det var ret nemt at gå i skoven. Jeg startede med at slippe Jessie og Gambrinus. Jessie fik ret hurtigt drev, men jeg kunne høre at hun fulges med en støver, så jeg prøvede uden held at blæse hende af. Jeg så tre stykker råvildt og Jessie efter og dernæst støveren efter. De holder det i et kvarter 20 min , hvorefter halsen pludselig stopper brat. Jeg ser at Jessie ikke ret længe efter returnerer på sin fod og kontakter. Ikke ret længe efter rejses der igen vildt, det hurtigt og langt ud. Da jeg synes det begynder at nærme sig vejen, prøver jeg at få kontakt med drevet. Da jeg når derop, er der ikke længere drev og jeg kobler Jessie og går den længe tur ned til bilen. Jeg skifter hunde og slipper Hekla og Hubertus. Jeg starter med at holde Hekla i snor til Hubertus har gang i et drev. Da han har godt fat og er et stykke væk slipper jeg Hekla. Hun får også ret hurtigt rejst vildt, men holder der ikke ret længe, Hubertus er kommet langt omkring, så vi går i retning af ham. Han har godt fat i det, men taber ved vej Jeg sætter Hekla i bilen og prøver at komme op til Hubertus, han er på vej retur og kommer på hornet.
I dag blev der skudt 5 stk råvildt. En god afslutning på en dejlig jagtsæson i Harreskoven. Vi har nydt at vi I år ikke skulle gå i knæhøj sne og 10 graders frost.
Hjemme igen står den på trimning af Jessie, da hun ikke skal på drevprøver i år og ikke flere jagter. Til gengæld venter udstillingen i Fredericia så det er på høje tid at blive trimmet.

Josefine til trim

12/1-2012 I dag har vi haft besøg af Josefine og Marie-Claire. Josefine skulle lige finpudses inden udstillingen i Fredericia. Jeg tog nogle billeder, men de er så rystede at de ikke duer til hjemmesiden.

Nu får I alligevel Josefine på trimmebordet selv om hun ikke er helt skarp

Nu får I alligevel Josefine på trimmebordet selv om hun ikke er helt skarp

Besøg af Josie

10/1-2012 I dag har vi besøg af Josie, Kirsten og Jørn. Josie bliver trimmet. Det er sjovt hver gang hun er her er der stor konkurrence om at ligge i hendes hundekasse.

Velkommen til et nyt år

1/1-2012 Ja nu skal vi så vænne os til at skrive 2012. Vi vil starte med at ønske jer alle et godt nytår. Mit nytårsfortsæt er at opdatere hjemmesiden så snart der er noget at skrive.

Del siden